tiistai 12. kesäkuuta 2012

Perusteita olla uskomatta jumalaan: 4. Elämän informaatio ei todista jumalasta

Neljäs huuhaaperuste jumalan puolesta, mikä on kumottavissa.

4. Elävien organismien sisältämä informaatio edellyttää Jumalan.


Luonto sisältää luettavissa ja ymmärrettävissä olevaa koodattua informaatiota. Solumedian sisältämän viestin voi kääntää toiselle kielelle tai esittää toisen median avulla.


DNA:n sisältämä informaatio on kieltä, joka on merkityksellisyytensä, rakenteensa ja merkistönsä perusteella verrattavissa ihmisen luomiin kieliin. Merkityksellinen viesti esitetään tietyssä ympäristössä tietyin tarkoitusperin.

DNA-molekyyli on tuon informaation kantaja, ei itse informaatio.

Ei ole selitystä sille, miten valtaisa, yksityiskohtainen, tarkoitusperäinen informaatio olisi ilmestynyt biologiseen materiaan ilman Jumalaa. Tällainen informaatio edellyttää älyllisen ja persoonallisen toimijan.

DNA:n informaatio ei ole verrattavissa ihmisen kehittämiin kieliin.
DNA sisältää neljän aminohapon muodostamia pareja, jotka koodaavat informaatiota kulloinkin kyseessä olevan eliön rakentamiseksi. DNA:n informaatio ei aina kopioidu täydellisesti, vaan mutaatioita tapahtuu, mitä kutsutaan evoluutioksi.

Jos jollekin ei vielä ole löydetty tieteellistä selitystä, ei selitykseksi myöskään kelpaa jumalan olemassaolo, josta ei edelleenkään ole minkäänlaisia todisteita. Elävien organismien sisältämä informaatio ei edellytä jumalan olemassaoloa. Päätelmä ei pohjauduu minkäänlaiseen tietoon asiasta. Virhepäätelmä syntyy, kun kuvitellaan että jos tiede ei ole löytänyt vastausta johonkin, vastaus on automaattisesti jumala. Päätelmä täytyy olla perusteltavissa tieteellisin todistein. Jos jokin vain näyttää joltakin, se ei vielä todista mitään. Tämä on asia, joka uskovaisilta usein unohtuu, jos he siitä ovat koskaan kuulleetkaan.

Ja taas kerran, jos valtaisa, yksityiskohtainen informaatio ei olisi ilmestynyt biologiseen materiaan, emme olisi sitä täällä pohtimassa. Subjektin näköharha!
Tämä neljäs kohta kuuluu myös jumalan teleologiseen todisteluun, joka on jo kauan sitten osoitettu virheelliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti