tiistai 5. helmikuuta 2013

Asioita joissa naiset ovat miehiä parempia

Koska löytyy asioita, joissa miehet ovat naisia parempia, löytyy myös asioita, joissa naiset ovat miehiä parempia. Miehet ja naiset nimittäin ovat erilaisia ihmisiä, siitä on turha kenenkään sanoa poikkipuolista sanaa, sillä todistettu fakta se on. Kaiken meille kertoo jälleen evoluutiopsykologia.

1. Naiset oppivat paremmin kuin miehet. Naisilla on parempi lähestymistapa ajattelutapansa avartamiseen. Naisethan ovat ehtineet sellaisia pohdiskella leirinuotiolla, samaan aikaan kun miesten einoana tavoitteena on ollut ruoan hankkiminen.

2. Naiset ovat viisaampia. Yleisesti ottaen viisaampia naisia on enemmän kuin viisaita miehiä, mutta kuitenkin kaikkein viisaimmat ykilöt löytyvät miehistä. Mietiskely vastaan metsästys jälleen.

3. Naiset ovat siistimpiä ja hygieenisempiä. Tottahan toki, reissussa rähjääntyy, mutta kotiluola on hyödyllistä pitää siistinä, jotteivat taudit ja syöpäläiset leviäisi.

4. Naiset pärjäävät työhaastatteluissa miehiä paremmin. Olisikohan sillä vaikutusta asiaan että naiset ovat miehiä kauniimpia, ja suurin osa johtajista on miehiä? Miehet ainakin suosivat kauneutta.

5. Naiset ovat kauniimpia. Kauniimpi sukupuoli. Itsestäänselvä asia, mutta juttu on niin, että evoluutio muuttaa naisia vielä kauniimmiksi koko ajan, kun taas miehet pysyvät luolamiestasollaan.

6. Naiset selviävät auto-onnettomuuksista paremmin. Eli miesten todennäköisyys kuolla auto-onnettomuudessa on 77% suurempi kuin naisilla. Yksinkertaisesti siitä syystä että miehet autoilevat huomattavasti naisia enemmän. Miesten veri on aina vetänyt liikkeelle. Ja mitä kauemmas ja nopeammin pääsee, sen parempi.

7. Naiset hakevat lohtua paremmin kuin miehet. Tutkimuksen mukaan 53% naisista puhui ongelmistaan ystäviensä kanssa, miehistä vain 29%. Selvähän se, miehet eivät valita turhasta, eivätkä aina vaikka aihettakin olisi. Miehet toimivat mieluummin kuin puhuvat.

8. Naiset saavat harvemmin potkuja kuin miehet. Vuodesta 2007 lähtien 80% työnsä menettäneistä on ollut miehiä. Johtuu siitä että lama on iskenyt kovimmin miesvaltaisiin aloihin, kuten rakennusalaan, sekä vähemmän, mutta kuitenkin siitä että miesjohtaja erottaa mieluummin mies- kuin naisalaisen. Kumpia sitten on kivempi katsella.

9. Naiset valmistuvat lukiosta miehiä useammin. Naisiahan on lukio-opiskelijoista muutenkin enemmän kuin puolet. Johtuu taas siitä että naiset keskittyvät opiskeluun paremmin, kun miehillä on usein muuta häiritsevää ajanvietettä.

10. Naiset syövät terveellisemmin. Itsestäänselvyys, jonka kaikki tietävät. Suurin osa kasvinsyöjistä on naisia. Miehet tarvitsevat enemmän energiaa metsästykseen, kuin mitä kasviksista voi saada, joten liha on ollut miehille tärkeintä. 90% lihaa sisältänyt luolamiehen ruokavalio on ollut täysin terveellinen esihistoriallisena aikana, mutta nyt se on muuttunut epäterveelliseksi, koska miehet eivät enää kuluta kaikkea aikaansa liikkuen ulkona.

11. Naisten immuunijärjestelmä on tehokkaampi kuin miehillä, joten he vastustavat tauteja paremmin. Tämän aiheuttaa naishormoni estrogeeni.

12. Naiset elävät pitempään kuin miehet. Keskimäärin 5–10 vuotta pitempään. Johtuen miesten vaarallisemmasta ja epäterveellisemmästä elämäntavasta.

13. Naiset ovat parempia manageroijia. Koska naiset ovat empaattisempia, parempia kuuntelijoita, opastajia ja parempia tekemään monia asioita samanaikaisesti. Nuotiolla mietiskelystä on ollut hyötyä.

14. Naiset ovat parempia sijoittajia. Tutkimus on osoittanut naisten sijoitukset tuottavammiksi kuin miesten tekemät, sillä miehet ovat suurempia riskinottajia, kun taas naiset harkitsevat tarkemmin kaikkia toimiaan.

Nämä kaikki kohdat selittää evoluution kehittämät erityisominaisuudet niin naisille kuin miehillekin. Evoluutiopsykologia todellakin kertoo meille kaiken ihmisistä.

P.S.
Immuunijärjestelmän kohdalla en voi kertoa havainneeni kyseistä ilmiötä, vaan päinvastoin. En silti kyseenalaista tutkimustulosta, se vaikuttaa uskottavalta. Mutta nykyajan siivousinto on tehnyt tepposet ihmisille; jos koti on liian hygieeninen, lasten vastustuskyvystä tulee erittäin heikko, ja he saavat myöhemmin kaikki mahdolliset tartuntataudit. Hyvä naisystäväni esimerkiksi saa jokaisen sairauden joka syntyy, mutta minä taas en ole koskaan kipeänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti