torstai 23. toukokuuta 2013

Miksi vanhat miehet haluavat nuoria naisia?

Vastaus kysymykseen, miksi vanhat miehet haluavat nuoria naisia, pitäisi olla itsestäänselvä. Kysymyksestä voisi korvata vanhat miehet kaikilla miehillä. Koska kaikki miehet haluavat nuoria naisia, olivatpa he itse minkä ikäisiä tahansa.
Ja vastaushan kuuluu: koska nuoret naiset ovat kauniita, hoikkia, terveitä, halukkaita, seksikkäitä, elinvoimaisia, pirteitä, iloisia ja vapaita.
Vanhat naiset eivät ikävä kyllä ole mitään näistä.
Vanhat naiset ovat rumia, lihavia, sairaita, haluttomia, epäseksikkäitä, elinvoimattomia, väsyneitä, ilottomia ja varattuja.
Älkää nyt suuttuko, sillä nämä kaikki ovat tietenkin rankkoja kärjistyksiä. Mutta niissä piilee totuuden siemen. Nämä pätevät useimpiin, vaikkeivät kaikkiin naisiin. Aina löytyy poikkeusyksilöitä, mutta he ovat pienessä vähemmistössä.
Kaikki vanhat naiset eivät ole rumia, mutta kukaan ei voi kieltää etteikö nuori nainen yleisesti ottaen olisi vanhaa kauniimpi. Etteikö sama nainen olisi nuorempana ollut kauniimpi kuin vanhana. Kaikki naiset eivät myöskään liho vanhoina, mutta huomattavasti helpompaa lihominen on vanhana kuin nuorena, mistä johtuen vanhoissa ihmisissä on paljon enemmän lihavia kuin nuorissa. Kaikki eivät myöskään ole sairaita, jos on hyvän immuniteetti, välttyy paljolta pahalta. Mutta totuus on että mitä vanhemmaksi tulee, sitä useampia sairauksia kertyy, vanhuus ei tule yksin, kuten sanotaan. Ja vanhuuteenhan ei oikeasti kuole kukaan, siihen liittyy aina jokin sairaus. Haluttomuus ei myöskään koske kaikkia, mutta vaihdevuodet vähentävät useimpien naisten halukkuutta. Seksikkyys vähenee kauneuden kanssa, kun keho ikääntyy ja hiljalleen rapistuu, toisilla se vain tapahtuu aiemmin kuin toisilla. Elinvoimaakin voi säilyttää vanhaksi asti, mutta mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeammaksi se useimmiten käy. Väsymys painaa myös vanhaa enemmän kuin nuorta, sillä kaikki toiminta on kehon rapistumisen vuoksi vaikeutunut ja hidastunut. Ilottomuus kohtaa myös joitakin, vaikkei ehkä kaikkia vanhuksia, koska elämän ehtoopuolella aktiviteetit ovat vähentyneet ja yksipuolistuneet, eikä vanhainkotielämästä saa kauheasti mitään irti. Nuoret naiset ovat myös vapaita, sillä mitä vanhemmasta naisesta on kyse, sitä todennäköisempää on että hänellä on jo puoliso, lapsia, ex-puoliso, yksinhuoltajuus lapsiinsa tai liuta huonoja kokemuksia suhteista ym. painolastia, mikä voi hankaloittaa seurustelua.
Kaikki nämä kohdat voisivat olla totta myös vanhoille miehille, mutta biologinen fakta on se että mies vanhenee "paremmin" kuin nainen.
Rumia vanhoja miehiäkin on paljon, mutta vanha mies on kuitenkin usein siedettävämpi näky kuin vanha nainen (palaan tähän vielä). Lihavuus koskettaa myös useaa vanhaa miestä, mutta se ei useinkaan tee heistä niin pahan näköisiä kuin lihavista vanhoista naisista. Sairaukset koskettavat yhtälailla vanhoja miehiä kuin naisiakin, vaikkakin hieman eri sairauksin. Haluttomuus kuitenkin on miehillä paljon harvinaisempaa kuin naisilla, iästä riippumatta. Ja miesten viriiliys ja hedelmällisyys säilyy paljon pitempään kuin naisten. Epäseksikkyys voi koskettaa montaakin vanhaa miestä, mutta kuten kauneus tai komeus, se säilyy miehessä pitempään kuin naisessa, noin keskimäärin. Elinvoima vähenee vanhetessa kummallakin sukupuolella, mutta miehet säilyttävät sen ehkä hieman naisia pitempään. Väsymyksen kanssa sama juttu, sillä se liittyy elinvoimaan ja viriiliyteen. Ilottomuus on myös harvinaisempaa, jos viriiliys ja elinvoima pysyy kunnossa. Vapauden miehet myös haluavat säilyttää naisia pitempään, mikä on päivänselvä asia.

Totuushan on että myös kaikki naiset haluavat nuoria miehiä aivan kuten kaikki miehet haluavat nuoria naisia. Kaikki ihmiset haluavat nuoren puolison koska nuoruus on biologisesti ihmisyksilön parasta aikaa. Keho on parhaassa kunnossa, hedelmällinen ja haluttava. Kaikki ihmiset haluavat nuoren puolison riippumatta heidän omasta iästään. Sillä mihinpä biologian sääntelemät halut yhtäkkiä muuttuisivat, vaikka oma keho vanheneekin. Omaa vanhenemistaan ei edes huomaa niin helposti kuin muiden. Eikä ainakaan hyväksy. Moni vanheneva ihminen ei suostu hyväksymään omaa ikääntymistään, ja syntyy kaiken maailman ikäkriisejä, tyyliin kolmenkympin kriisi, viidenkympin kriisi ja vaihdevuosikriisit. Nämä "kriisit" ovat yleisempiä naisilla, koska kuten sanoin, miehet vanhenevat "paremmin".

Kaikkien näiden kohtien jälkeen tuntuu siltä että vanha ei kelpaa kenellekään, joten miksi siis nuori suostuu ottamaan vanhan puolisokseen?

Kyse ei ole halusta tai rakkaudesta, jota nuori kokisi vanhaa kohtaan, vaan puhtaasti ulkopuolisista seikoista, kuten varallisuus, turvattu elämäntapa, ja elämänkokemus. Ja nämä kohdistuvat lähes pelkästään vanhempiin miehiin, eivätkä lähes ollenkaan vanhempiin naisiin. Miehet ovat tunnetusti keskimäärin varakkaampia kuin naiset, mikä johtuu siitä että miehet ovat keskimäärin kunnianhimoisempia, omaisuuskeskeisempiä, vallanhimoisempia ja periksiantamattomampia kuin naiset. Iäkkäämmille miehille on toki omaisuutta ehtinyt kertyä enemmän kuin nuorille. Nuorta naista voi suhteeseen vanhan miehen kanssa houkutella rahan turvaaman elämän lisäksi elämänkokemus, jota vanhempi mies voi tarjota, toisin kuin ehkä nuorempi mies. Vanhempi nainen on omaksunut myös ison kasan elämänkokemusta, mutta se ei ole miesmarkkinoilla kovinkaan suuri valtti, sillä miehet ja naiset arvostavat kumppanissaan eri ominaisuuksia.
Miesten naisissa arvostamat piirteet liittyvät kaikki nuoruuteen: kauneus, hoikkuus, terveys, halukkuus, seksikkyys, elinvoimaisuus, pirteys, iloisuus ja vapaus. Naisten miehissä arvostamat piirteet liittyvät osittain nuoruuteen, mutta ovat sellaisia jotka miehet pystyvät säilyttämään naisia pitempään, sekä sellaisia jotka liittyvät iäkkyyteen: komeus, lihaksikkuus, terveys, viriiliys, seksikkyys, varakkuus, turvallisuus, elämänkokemus.
Nainen hakee miestä joka pystyy turvaamaan hänen elämänsä, suojelemaan häntä ja hänen lapsiaan sekä tuomaan leivän pöytään. Mies etsii naista joka pystyy synnyttämään hänen lapsensa ja tyydyttämään hänen tarpeensa. Nämä ovat siis kärjistyksiä, ja muutkin asiat vaikuttavat, mutta keskimäärin se menee näin.
Tutkitusti miehet arvostavat kumppanin ulkonäköä enemmän kuin naiset. Se on totta, ja johtuu biologisistä syistä. Kuten olen aiemmin selostanut, luonnollinen valinta muuttaa naiset aina vain kauniimmiksi, kun taas miehet pysyvät samannäköisinä. Tämän johdosta naisilla ei ole niin paljon varaa pitää miehen ulkonäköä korkeimpana kriteerinä, kuin miehillä naisten, koska komeita miehiä ei ole läheskään niin paljon kuin kauniita naisia. Naisten on pakko haluta ja arvostaa kumppaninsa muitakin piirteitä kuin ulkonäköä. Miehille riittää pelkästään kaunis nuori nainen, sillä se kertoo että hänellä on hyvät ja terveet geenit ja hän on loistava tuleva synnyttäjä ja suvunjatkaja.

Ja elämän ainoa tarkoitushan on vain jatkua. DNA pyrkii jatkuvasti kopioimaan itseään uusiin sukupolviin, ja siihen tarvitaan kahta yksilöä, urosta ja naarasta. Urokset tuottavat siittiöitä miljardeittain elämänsä aikana, ja niiden sukukypsyys kestää pitempään kuin naaraiden, jotka muutenkin tuottavat vain satoja munasoluja elämänsä aikana. Näistä syistä sperma on halpaa ja munasolut arvokkaita, joten naisilla on varaa olla valikoivia kumppaninsa suhteen. Heidän täytyy valita tarkkaan lastensa isä, sillä yksi huono valinta voi vaarantaa koko suvun jatkumisen. Koska nainen voi elämänsä aikana saada ainoastaan parikymmentä lasta, ja miehen on teoriassa mahdollista siittää tuhansia lapsia, on suvunjatkamisen kannalta hyödyllisintä että mies yrittää hedelmöittää niin monta naarasta kuin suinkin pystyy. Tästä epäsuhdasta syntyy evolutiivinen kilpailu, luonnonvalinta, jossa sopeutuvin selviää, ja parhaat geenit pääsevät jatkamaan sukuaan samalla kun epäkelvot kuolevat pois.
Tämä yksinkertainen evoluutiobiologinen fakta selittää kaiken ihmisen parinmuodostuskäyttäytymisestä ja miesten ja naisten eroista. Jokaisen maailman ihmisen olisi hyvä tiedostaa tämä.

Kaiken lisäksi naisen hedelmällinen ikä loppuu paljon aiemmin kuin miehen, jos yli nelikymppisenä synnyttää, on suuri riski että lapsi saa jonkin sairauden tai geneettisen vian itseensä, eikä viisikymppisenä nainen pysty enää synnyttämään lainkaan. Kuusikymppinen mies pystyy vielä hyvin siittämään lapsia, ja joillakin taito säilyy kuolemaan saakka. Nainen myös kypsyy varhemmin, murrosikä alkaa tytöillä  noin 11-vuotiaana, pojilla noin 12-vuotiaana ja sukukypsyyden molemmat saavuttavat muutaman vuoden tämän jälkeen. Biologia siis määrää että vanhempi mies on hyvä nuoremmalle naiselle, ja naisten parinvalinta (kyllä, nainen tekee valinnan 90%:ssa tapauksista) kohdistuu lähes poikkeuksetta itseään vanhempiin miehiin, mikä tukee tätä teoriaa. Vanhan hyvän laskukaavan mukaan miehelle sopii vaimoksi nainen, joka on naimahetkellä iältään puolet miehen iästä plus seitsemän vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti