lauantai 13. heinäkuuta 2013

Suojaikäraja pois, insesti lailliseksi

Ihmisen seksuaalisuus, kuka siitä päättää?
Helppo vastaushan tietysti olisi, että ihminen itse päättää omasta seksuaalisuudestaan.
Vaan näinpä ei läheskään aina ole.
Esimerkiksi alaikäisten seksuaalisuutta määrittelee valtio laeillaan. Suomessa seksin suojaikäraja on 16 vuotta, mutta esimerkiksi Espanjassa ja Japanissa se on 13. Saksassakin 14. Angolassa se on 12. Joissakin maissa on eri rajat miehille ja naisille. Joissakin maissa seksi on sallittua vain avioliitossa, mutta noissa maissa (lähinnä Islamistisissa maissa) mennäänkin naimisiin hyvin varhain, tämä koskee kylläkin useimmiten naisia. Ukrainassa seksi on sallittua heti kun osapuolet ovat saavuttaneet puberteetin. Suojaikäraja vaihtelee maittain kahdestatoista kahteenkymmeneen yhteen. Näinkin kirjava järjestelmien sekamelska aiheuttaa pakostikin hämminkiä.
Miksi toisten maiden asukkaat olisivat valmiita seksiin vasta yhdeksän vuotta toisten maiden asukkaita myöhemmin? Lisäksi joidenkin maiden lait koskevat niiden kansalaisia, vaikka nämä olisivatkin ulkomailla, tai ulkomaalaisen kanssa. Näin toimii esimerkiksi Yhdysvaltain laki.
21 vuotta seksin alaikärajaksi on aivan naurettavan korkea. Kaikki ihmiset siinä iässä ovat olleet jo pitkään valmiita ja kykeneviä vastaamaan omista haluistaan ja teoistaan. 12 vuotta voi olla sopiva ikä seksin harrastamiseen, mutta se riippuu tapauksesta. Tytöillä murrosikä alkaa tunnetusti poikia aiemmin, jo yhdeksänvuotiaana. Pojilla puberteetti alkaa noin 12-vuotiaana. Kiihkeintä kasvu on pojilla 14-vuotiaana, tytöille rinnat alkavat kasvaa yleensä 11-vuotiaana. Ihmisen nykyinen ruokavalio ja elintavat sen lisäksi aikaistavat murrosikää ja aikuistumista kummallakin sukupuolella jatkuvasti. Jos ihminen on saavuttanut puberteetin, on hän biologisesti kykenevä seksiin. Luonto on hänet siihen tarkoittanutkin, koska kaikkien organismien ainoana tavoitteena elämässä on lisääntyä ja jakaa geenejään eteenpäin. Jos luonto saisi päättää, ihminen lisääntyisi heti kun siihen kykenee, ja kuolisi sitten kun jälkeläiset on kasvatettu sukukypsiksi asti. Miksi laeilla siis hyökätään luontoa ja itse elämän kiertokulkua vastaan? Uskonto on ollut pitkään moraalin lähde ja kyky kontrolloida ihmismassoja. Mutta nykypäivänä kaikki tiedämme, muutamaa hullua lukuunottamatta, että uskonto on valetta. Moraali ei siis kumpua jumalten sanoista, vaan se on ihmisen luomaa keksintöä. Luutuneita moraalikäsityksiä voi siis muuttaa. Joskus jopa pitää.
Suomen suojaikärajalaki on naurettava. Kaikki tietävät että useimmat alle 16-vuotiaat harrastavat seksiä, eikä siinä ole mitään väärää, kummallista tai tuomittavaa. Mutta jos 20-vuotias harrastaa seksiä 15-vuotiaan kanssa, häkki heilahtaa! Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö! Aivan naurettavaa, kun kummatkin osapuolet ovat suostuneet seksiin. Tämä laki pitäisi kokonaisuudessaan vain poistaa, siinä ei ole mitään säilyttämisen arvoista. Jos teko tehdään vasten toisen osapuolen tahtoa, on kyseessä raiskaus, mutta jos molemmat siihen suostuvat, kyseessä on normaali seksi. Aivan sama mikä on kummankin osapuolen ikä, ja mikä on heidän ikäeronsa. Lain nojalla tapahtuva ikäsyrjinta on lopetettava välittömästi. Kansalaisia on kohdeltava yhdenvertaisesti riippumatta ikäeroista.
Wikipedia kertoo:
"Suomen rikoslainsäädännössä suojaikäraja on ollut pitkään 16 vuotta. Hallitus on esittänyt ikärajan asettamista muiden olosuhteiltaan Suomeen rinnastettavien maiden tasolle 15 vuoteen seksuaalirikoksia koskevien lakiuudistusten yhteydessä vuosina 1970 ja 1997. Molemmilla kerroilla esityksen ikäraja on korjattu takaisin 16 vuoteen eduskunnan käsittelyssä.
Vuonna 1997 rikoslain kokonaisuudistuksen osana annetussa lakiesityksessä 15 vuoden ikärajaa perusteltiin tutkimuksin nuorten aikaistuneella sukupuolisella kypsymisellä sekä sukupuolisuhteessa olleiden 15-vuotiaiden nuorten suhteellisen suurella osuudella. 16 vuoden ikärajaa pidettiin tapahtuneeseen kehitykseen nähden korkeana."
Sekä:
"Vanhempien henkilöiden lapsiin kohdistamat seksuaaliset teot ovat lapsille vahingollisia, koska lapset eivät kykene tasavertaisista lähtökohdista arvioimaan varhaisen sukupuolisen seurustelun heille mahdollisesti aiheuttamia ongelmia."
Mitä ongelmia? Mitä seksi aiheuttaa? Orgasmin, hyvänolontuneen, rentoutumisen, rakastumisen, kiintymyksen... kaikki pelkästään hyviä asioita. Mitä pahaa se voisi aiheuttaa, nuorelle ihmiselle? Se on biologisestikin terveellistä, ja sitä tulisi harrastaa niin usein kuin suinkin. Varsinkin miesten, sillä se auttaa torjumaan eturauhassyöpää.

Insesti on myös useissa maissa lailla kiellettyä, myös Suomessa. Hollannissa, Ranskassa, Espanjassa, Turkissa, Venäjällä, Kiinassa ja Israelissa vapaaehtoinen insesti on sallittua. Tottakai, näin kuuluisi ollakin, vapaaehtoisen seksin tulisi aina olla sallittua, riippumatta osapuolien iästä ja riippumatta heidän sukulaisuussuhteestaan. Ihmisillä, kuten useimmilla muillakin eläimillä biologinen efekti estää yksilöä rakastumasta toiseen yksilöön, jonka kanssa hän on kasvanut lapsuutensa. Tämä tarkoittaa yleensä sisaruksia ynnä muita perheenjäseniä. Joskus jos toinen lapsista on annettu adoptioon, hän saattaa rakastua sisarukseensa, kun he löytävät toisensa vuosien jälkeen. Tai vanhempaansa. Miksi tämä pitäisi kieltää? Biologisessa mielessä sukurutsa lisää riskiä jälkeläisten sairauksiin ja epämuodostumiin. Mutta seksi ei nyky-yhteiskunnassa ole sama asia kuin jälkikasvun hedelmöittäminen. On keksitty asia nimeltä ehkäisy. Ja jos pari haluaa ottaa riskin että heidän lapsestaan voi tulla sairas tai vammainen, voiko valtio sen kieltää? Insestitapauksessa se onkin kielletty, mutta miksi ihmeessä sitten vammaisilta, jälkeenjääneiltä ja mielisairailta ei ole kielletty jälkikasvun hankkiminen? Laki ei ole taaskaan yhdenvertainen. Lasten teko täytyy sallia joko kaikille ihmisille, tai sitten vain niille, joilla ei ole riskiä saada epämuodostunutta, idioottia tai hullua lasta. Sisäsiittoisuus aiheuttaa riskejä, muttei läheskään joka kerta. Kun taas kahden vammaisen lapsesta tulee lähes väistämättä vammainen. Miksi toisen tällaisen lapsen elämä on sallittu, mutta toisen ei? Yhteiskunta voi kulkea vain kahteen suuntaan: joko kaikki on sallittua tai kaikki on kiellettyä. Jos kaikki on sallittua, on sallittua seksi saman sukupuolen, sukulaisen, alaikäisen tai eläimen kanssa, tai vaikka kaikkien kanssa yhtä aikaa. Jos kaikki on kiellettyä, tulee yhteiskunnan valvoa ettei epäkelpoja lapsia pääse syntymään, ja näin ollen seksi tulee kieltää sukulaisten lisäksi vammaisilta, perinnöllisiä sairauksia kantavilta, mielisairailta, hulluilta ja kaikilta muilta riskiryhmiltä. Mieluiten myös tyhmiltä, rumilta, läskeiltä, rikollisilta ja köyhiltäkin. Koska nämäkin kaikki periytyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti