tiistai 5. helmikuuta 2013

Asioita joissa miehet ovat naisia parempia

Asioita joissa miehet ovat naisia parempia, on monia, aivan kuin asioita joissa naiset ovat miehiä parempia, on myös monia. Tämä kirjoitus ei ole seksistinen. Tämä on totta.

1. Miehet ovat kilpailuhenkisempiä. Eli pyrkivät kiivaammiin voittoon, ja siis myös voittavat useammin kuin naiset. Tämä johtuu siitä että esihistoriallisena aikana miehet kilpailivat keskenään naisten huomiosta. Tietenkin. Ja jatkuu se vielä nykyäänkin.

2. Miehet ovat parempia kaikissa fyysistä rasitusta vaativissa tehtävissä, kuten erinäisissä urheilulajeissa, koska heillä on suurempi lihasmassa ja suurempikapasiteettiset keuhkot kuin naisilla. Tämä siksi, että miesten tehtävä oli suojella naisia pedoilta ja metsästää riistaa.

3. Miehet ovat parempia tieteissä kuin naiset. Johtuu aivojen erilaistumisesta, miesten aivot kykenevät parempaan rationaalisuuteen kuin naisten aivot. Johtuu taas kivikaudelta, jolloin sukupuolilla oli hyvin erilaistuneet roolit elämässä.

4. Miehet ovat parempia tutkimusmatkailijoita, koska ottavat enemmän ja suurempia riskejä. Tämäkin on biologian syytä, koska saaliseläimiä taytyi jahdata välillä tuntemattomille alueille, ja sehän oli tietenkin miesten tehtävä.

5. Miehet ovat naisia parempia visionääreinä, sillä aivojen erilaisuudesta johtuen miehet ja naiset kuvittelevat tulevaisuuden eri lailla, ja miehet ovat parempia järkeilemään pitkän ajan päähän ulottuvia malleja. Tämäkin oli hyödyksi alkuihmislauman elämän suunnittelussa, josta miehet lähinnä olivat vastuussa.

6. Miehet kohtaavat ja osaavat käsitellä vaaroja paremmin kuin naiset, sillä miehet ovat suurempia riskinottajia. Metsästäjä-keräilijäkulttuurin peruja tämäkin.

7. Miehet omaksuvat muutoksen paremmin kuin naiset. Kotiluolassa asuneet naiset tottuivat olemaan aloillaan, toisin kuin saalista jahtaavat miehet savannilla.

8. Miehet sietävät kylmää paremmin kuin naiset, mikä johtuu myös siitä että naisten odottaessa nuotion äärellä luolassa, miehet olivat ulkona, oli sitten kesä tai talvi.

9. Miehet ovat naisia parempia johtajina. Tämäkin on päivänselvä juttu, miehethän ne ihmislaumoja johtivat silloin ennen vanhaan. Ja suurin osa johtajista on nykyäänkin miehiä, koska heillä on siihen luontaiset edellytykset.

10. Miehillä on parempi avaruudellinen hahmotuskyky, sillä miesten täytyi saalistaessaan osata arvioida riistaeläimen etäisyys tarkasti keihäänheittoa tai jousella ampumista varten. Naiset eivät tätä kykyä tarvinneet, koska eivät metsästäneetkään.

Kuten jokainen varmasti huomaa, kaikki miesten erityiskyvyt ovat syntyneet jo hyvin varhaisessa vaiheessa, evoluutio on luonut miehille ja naisille erilaiset roolit. Myös naisten erityiskyvyt ovat selitettävissä aivan samoin perustein. Oikeastaan kaiken, mikä liittyy ihmiseen, selittää evoluutiopsykologia.

P.S.
Olen itsekin huomannut että moni miespuolinen kaverini kestää hyvin kylmiä lämpötiloja, mutta erittäin monelle naisystävälleni tulee sietämättömän kylmä heti kun on vähänkin viileää. Itse pystyn oleilemaan vallan hyvin ulkona T–paidassa 0–10 °C pakkasessa jonkin aikaa. Kerran olin 21 °C pakkasessa T–paidassa ja kuljin noin 200 metriä ulkona, silloin oli jo vähän liian kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti