keskiviikko 22. elokuuta 2012

Unet eivät ole totta

Hälyttävän moni ihminen tuntuu uskovan uniensa olevan totta, niiden kertovan jotakin oikeasta elämästä. Ihmiset luulevat näkevänä enneunia, ja saattavat toivoa tai pelätä unien käyvän toteen. Totuushan on että unet eivät kerro mitään oikeita tapahtumia, eivät menneitä eivätkä tulevia. Unet ovat aivojen luomia päättömiä kuvitelmia, joilla ei ole mitään tekemistä oikeiden tapahtumien kanssa, koska unitilassa tietoisuus ei säätele aivojen prosesseja samalla tavalla kuin valveilla ollessa. Uniin uskovat ihmiset ovat höyrähtäneitä yleensä kaikenlaiseen muuhunkin huuhaauskoon, kuten uskontoon, horoskooppeihin, ennustuksiin ja kohtaloon. Mitkään näistä eivät tietenkään ole totta.
Uniin uskominen on haitallista, jos siitä seuraa turhaa pelkäämistä, ihmisten, asioiden, tilanteiden tai paikkojen välttelyä, ylenmääräistä varovaisuutta tai turhaa toivoa.
Vielä suurempi osa ihmisistä uskoo, että vaikka uni ei olisikaan totta, tai "enneuni", se sisältää jonkinlaisen tärkeän piilomerkityksen. Tämäkin on täyttä fuulaa vailla minkäänlaista todellisuuspohjaa. Unilla ei ole yksinkertaisesti mittän merkitystä.
Miksi ihmisen aivot käsittelisivät tärkeitä asioita unitilassa ja aamulla niitä ei muistaisi enää kunnolla, jos ollenkaan?
Miksi ajattelun tulokset pitäisi piilottaa symbolismin ja piilomerkitysten taakse, jotka vain asiaan kouluttautuneet, ja kirjoillaan rahaa nyhtävät, unien tulkitsijat pystyisivät tulkitsemaan?
Unien tulkitseminen on täysin turhaa puuhaa, mitä merkitsee jos kuolet unessasi? Ei mitään! Tulet kuolemaan elämässäsi joka tapauksessa, mutta todennäköisesti et lähitulevaisuudessa, eikä sillä missään tapauksessa ole mitään tekemistä kyseisen unen kanssa!

Esimerkki elävästä elämästä:
Ihminen, oikeustoimikelpoisuudeltaan kyseenalainen henkilö, miespuolinen nuoruuttaan ikuisesti jatkava neljännellä kymmenellään oleva vastuuntunnoton hippi, joka kutsuu minua kaverikseen, kertoi nähneensä enneunen. Unessa hän oli World Trade Center-rakennuksessa New Yorkissa, mutta samalla yhteydessä Al-Qaida-johtaja Osama bin Ladeniin ja suunnitteli sekä toteutti syyskuun yhdennentoista päivän iskut tämän kanssa. Unessa hän kuoli kun lentokoneet törmäsivät taloihin. Tämän unen hän kertoi nähneensä vuonna 2001 vain vähän ennen kuin iskut oikeasti tapahtuivat. Näin ollen hän piti sitä enneunena, joka kävi toteen, ja piti itseään osasyyllisenä tuohon hirvittävään terroritekoon. Taisi uneen liittyä myös ruumiistairtautumiskokemus.
Tällaista puppua voi kehitellä ainoastaan häiriintynyt mieli, huumeiden vaikutuksen alaisena olevat aivot, joita on jo pitkään myrkytetty kaikenlaisialla päihteillä. Kaveri ei muutenkaan ole se terävin kynä penaalissa, ei koskaan ole ollutkaan, muisti hänellä on erittäin huono, oppiminen tuottaa vaikeuksia, keskittymiskyky on vajavainen, ymmärrys maailman tilasta puutteellinen, oman kehonsa ja mielensä hoitaminen retuperällä.
Tällaiseenko pitäisi luottaa? Että hän olisi muka oikeasti nähnyt tuon unen ennen kuin isku tapahtui? Aivot tekevät niin helposti tepposia, varsinkin huonomuistisille. Jokainen voi itse miettiä, kuinka todenperäisenä pitää tuota kertomusta.

Lopettakaa hyvät ihmiset unien pitäminen totena tai enteinä, niiden tulkitseminen, ja niiden pohjalta toimiminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti