torstai 23. elokuuta 2012

Karmaa ei ole olemassa

Karma on nykyään muotia hipsterien keskuudessa. Tämä on ikävää, sillä se ei ole totta. Ei todellakaan. Ihmiset, jotka haluavat uskoa johonkin, uskoivat ennen jumalaan, sitten horoskooppeihin ja nyt karmaan. On muka jotenkin eksoottista, orientaalista ja siistiä uskoa siihen.
Karmahan tarkoittaa että paha saa palkkansa. Samoin hyvä. Tarkemmin sanottuna jokaisen elävän olennon nykyinen olotila on suoraa seurausta menneisyydessä tehdyistä teoista. Ja nykyiset teot vaikuttavat tulevaisuuteen, myös tuleviin jälleensyntymiin. Täyttä puppuahan tuo on, ja sen ovat nyt omaksuneet nuoret tapakristityt buddhalaisuudesta, hindulaisuudesta ja jainalaisuudesta, uskonnoista, joihin he eivät kuulu, joita he eivät kannata tai pidä oikeina. Kaiken lisäksi että koko karma on huuhaata, väärän uskonnon kannattajan siihen uskominen on lisäksi tekopyhää.
Nuoret itsekeskeiset ja ymmärtämättömät ihmiset kuvittelevat voivansa ottaa jokaisesta uskonnosta ja aatteesta maailmassa kaikki parhaat osat ja elää niiden mukaan hedonistisesti. Äärimmäisen typerä, tekopyhä ja itsekäs ajatus. Eiväthän he niihin juttuihin oikeasti edes usko!
Karmaan oikeasti uskovien ihmisten tulisi varoa kaikkia toimiaan etteivät koskaan elämässään tekisi pahaa kärpäsellekään. Se on ensinnäkin mahdotonta ja toiseksikin älytöntä. Ihmisen pitäisi tyytyä kurjaan osaansa, jos on sellaisen saanut, koska se on hänen aikaisemmissa elämissään suorittamiensa pahojen tekojen rangaistus. Lisäksi hänen täytyisi elää nöyrästi muita palvellen ja ainostaan pyyteettömän hyviä tekoja tehden monta ihmiselämää toisensa jälkeen, jotta voisi vihdoin vapautua jälleensyntymisen kierrosta ja saada rauhan.
Aivan kuin nuo nuoret hedonistit mukamas viitsisivät uhrata ajatustakaan paremman käytöksen puolesta tai itsekeskeisyyttä vastaan. Heille karma on vain hauska juttu, johon on kiva uskoa, jos on ennenkin uskonut horoskooppeihin ja vastaavaan soopaan. He kättävät sitä ärsyttävästi tietyissä tilanteissa sanoakseen jonkun tuottavan pahaa (tai harvemmin hyvää) karmaa. He käyttävät karman käsitettä välttyäkseen tietyiltä tilanteilta elämässään ja vastuun ottamiselta jostakin. Niin kuin koko uskonto on vastuun välttämistä (herran huomaan), välinpitämättömyyttä totuudesta (tuntemattomat ovat herran tiet), on karma samanlainen hätävale, jolla voi päästä helpommalla elämässä, vaikkei siihen edes itse uskoisi.
Lopettakaa se karma-pelleily! Karmaa ei ole olemassa. Hyvistä teoista ei kukaan "korkeampi olento" tai "voima" pidä kirjaa ja anna karma-pisteitä. Pahoista teoista ei myöskään tule miinuspisteitä.
Hyviä tekoja kannattaa tehdä, koska niistä tulee hyvä mieli itselle ja muille. Pahoja tekoja ei kannata tehdä koska niistä tulee paha mieli itselle ja muille. Riittävän pahoista teoista voi seurata myös rikosoikeudellisia seuraamuksia. Niin yksinkertaista se on. Ei siihen tarvita mitään hyvää ja pahaa karmaa, riittää että ajattelee omilla aivoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti