Englannin sanan coexist voi kääntää suomeksi sovussa elämiseksi tai yhtäaikaiseksi olemassaoloksi. Tämä sana on otettu käyttöön eri uskontojen rauhallista rinnakkaiseloa toivovan liikkeen tunnuslauseeksi. Coexist, eläkää rauhassa keskenänne kaikkien maailman uskontojen edustajat, olkaa suvaitsevaisia toisianne kohtaan. Tämähän kuulostaa hienolta, eikö totta?
Väärin! Koko juttu on vääristynyttä roskaa!
Ensinnäkin, kaikki uskonnot ovat valetta. Ne eivät perustu totuudelle, logiikalle eivätkä rationaalisuudelle. Kenenkään ihmisen ei tulisi uskoa valeeseen. Usko on itsensä pettämistä, ja johtaa pahimmassa tapauksessa väkivaltaan muita erilailla ajattelevia vastaan.
Vaikka coexist-liike pyrkiikin uskontojen keskinäiseen harmoniaan, se on haitallinen asia. Uskontojen levittämistä ei tule tukea millään muotoa, ei sopuisaa eikä väkivaltaista.
Coexist-sana on usein tyylitelty uskonnollisista symboleista, alunperin vain islamin, juutalaisuuden ja kristinuskon tunnuksista, mutta myöhemmin nettikansa on siihen muokannut muitakin merkkejä. Se näyttää useimmiten jotakuinkin tältä:
Muhamettilaisten bysanttilaisilta adoptoima astronomista ilmiötä kuvaava kuunsirppi, wiccojen uusiokäyttöön ottama aamutähden eli Venus-planeetan pentagrammi, israeliittien jälleen taivaan ilmiötä kuvaava Daavidin tähti, buddhalaisten kulkuvälineestä kehitelty elämänpyörä, luonnonmuodoista alkunsa saanut taolaisten taijitu-symboli sekä katolilaisten roomalaista kidutus- ja teloitusvälinettä kuvaava latinalainen risti muodostavat sanan coexist.
Näiden uskonnollisten symbolien (joihin ei sisälly muun muassa hindulaisuuden symboleita, jolla kuitenkin on moninkertaisesti kannattajia verrattuna wiccalaisuuteen tai vaikka juutalaisuuteen) lisäksi merkkijonossa esiintyy e-kirjain E = mc2 -yhtälöä kuvaamassa (mutta jossa E on virheellisesti energian symbolina kirjoitettu pienellä kirjaimella). Lisäksi yinilta ja yangilta puuttuvat pisteet kuvaamassa toistensa ominaisuuksia itsessään, minkä takia symboli menettää merkityksensä.
Eniten valitan E:n panemsita näiden muiden symbolien joukkoon. Sillä E symboloi nyt tässä tiedettä, eikä tieteellä ole mitään tekemistä uskontojen kanssa. Tai paremminkin uskonnoilla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Ei ainakaan pitäisi olla. Jos uskonto rupeaa harjoittamaan tiedettä, se tekee sen aina väärin, tai jos se tekee sen oikein, se lakkaa olemasta uskonto. Sama toimii myös toisinpäin.
Vastustan ajattelutapaa, jonka mukaan kaikkien uskontojen edustajien pitäisi antaa elää rauhassa ja uskoa omiin tarinoihinsa samalla kun tiedeihmisten pitäisi antaa elää myös omissa oloissaan. Tämä on väärin, ja näin ei voi olla! Uskontojen ei tule antaa elää rauhassa sillä ne ovat kaikki virheellisiä. Yksikään uskonto ei ole toistaan todenmukaisempi maailmanselittäjänä, vaan niiden kaikkien totuusarvo on olematon. Siksipä kaikki uskonnot tulee kukistaa, nuijia maanrakoon ja painaa unohduksiin. Kaikki uskovaiset tulee käännyttää pois uskostaan, joka heitä kuin sairaus sisältäpäin kalvaa, ja heille tulee osoittaa suunta kohti tiedettä ja totuutta. Yhtäkään uskoon perustuvaa väittämää ei tule suvaita, vaan ne kaikki on asetettava logiikan ja rationaalisuuden armoille, ja kaikille väitteille on voitava esittää todisteet.
Väittämä että kaikki uskonnot voisivat elää sovussa keskenään on mahdoton. Uskonnot kumoavat lähes aina toisensa, ja kaikki uskovaiset ovat sitä mieltä että se oma uskonto on paras uskonto, ja ainoa oikea, sillä eiväthän he muuten siihen uskoisi? Vai ovatko he täysiä idiootteja (ai niin, ovathan he)? Ja uskovaisten usein toitottama valhe, että uskonto ja tiede eivät kiistä toisiaan, on niin läpinäkyvä, että siihen ei voi edes uskovainen uskoa. Nimittäin tiede kumoaa uskonnon tyystin, joka ainoan opinkappaleen mitä uskonto on koskaan ilmoille saattanut, on tiede todennut perustavanlaatuisesti vääräksi.
Tiede ja uskonnot eivät kerta kaikkiaan voi elää rinnakkain, sovussa, kulkea käsi kädessä kukkakedolla. Ne eivät lainkaan mahdu samaan maailmaan. Aika on elänyt uskontojen ohi, ne ovat turha muinaisjäänne menneiltä ajoilta, jolloin ihminen ei vielä tiennyt niin paljon kuin nyt. Tänään meillä on lähestulkoon kaikkivoipa tiede, joka pyyhkii uskonnoilla lattiaa. Herätkää uskovaiset tieteen aikakaudelle. Tervetuloa totuuteen.
P.S.
Coexist-säätiön mainosvideo kertoo seuraavaa:
Uskonto muokkaa monien ihmisten elämää maailmassa tänä(kin) päivänä.
Samalla kun sitä syytetään niin monen pahan aiheuttajaksi, se sisältää myös avaimen joihinkin maailman monimutkaisimpiin ongelmiin.
Ilman suurten uskontojen tukea maailmanlaajuinen oikeudenmukaisuus ja rauha näyttää tuskin mahdolliselta.
Coexist haluaa juhlia sitä miten uskonto järjestää ja rikastaa ihmisten elämää, ja me autamme niitä, jotka käyttävät uskoaan vahvistamaan yhteisöään.
Coexist-kumppanit ja ohjelmat muuttavat kuvaa, joka ihmisillä on uskonnosta. Mielikuvituksen ihailu, ennakkoluulojen haastaminen ja suurten kysymysten kimppuun käyminen avittuu sen avulla.
Coexist, tolkkua uskontoon nyt (making sense of religion today).
Tämähän on aivan selvää valheellista propagandaa.
Uskonto toki muokkaa monien elämää, mutta se ei ole mitenkään hyvä eikä tavoittelemisen arvoinen asia.
Uskontoa syytetään aivan syystä monen pahan aiheuttajaksi, suurin osa maailmanhistorian väkivallanteoistahan on uskontojen syytä. Ilman uskontoja noita maailman monimutkaisimpia ongelmia ei olisi olemassa, joihin uskonto mukamas tarjoaa ratkaisun. Kun ei tarjoa, niin ei tarjoa, muslimit eivät rupea suvaitsemaan juutalaisia, ennen kuin heidät on kaikki käännytetty.
Ilman uskontoja maailmanlaajuinen oikeus ja rauha olisi paljon lähempänä toteutumistaan, joskin siltikin mahdoton, mutta uskonnot aiheuttavat ainoastaan takapakkia tässäkin asiassa. Vai onko ”rauhanuskonto” islamin mukaan toimivassa Saudi-Arabiassa oikeudenmukaisuus kohdillaan?
Jos uskonto määrittää jonkun elämää, on kyseessä surullinen ja säälittävä tapaus, merkityksetön ihminen, joka hakee elämälleen merkitystä huuhaasaduista. Sellaista ei tule juhlia.
Ennakkoluulojen suurin aiheuttaja on itse uskonto, joka vanhoillisena ja muuttumattoman ksenofobisena pitää kaikkia muita kuin oman uskonnon edustajia vääräoppisina pakanoina. Suurten kysymysten vastauksia ei todellakaan uskonnoista löydä, sillä kaikki uskontojen tarjoamat ehdotukset eivät perustu muuhun kuin tekaistuun sepitteseen.
Tolkkua uskonnossa ei ole koskaan ollut, ja jos siihen järjen haluaisi saada, niin edellyttäisi se itse uskon poistamista kokonaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti