torstai 26. huhtikuuta 2012

Mikä demokratiassa on vialla

Suomen valtiolla on demokraattinen hallinto. Täällä se tarkoittaa parlamentarismia, eli kahdestasadasta kansanedustajasta koostuva eduskunta päättää laeista ja asetuksista valtiossamme. Kansanedustajat on valittu avoimilla vaaleilla kansalaisten keskuudesta kansalaisten antamilla äänillä, joita on kaikilla yhtäläinen määrä, eli yksi per capita. Kuulostaa reilulta, eikö?

Reiluus on hämäystä, sillä demokraattisessa valtiossa vallitsee enemmistön ylivalta. Mikä tässä on huonoa on se että enemmistö on tyhmä. Kansa ei tiedä omaa parastaan, ja silloinkin kun luulee tietävänsä, se on yleensä väärässä. Kaikki suomalaiset eivät toki ole tyhmiä, mutta suuri osa on, ja suurin osa lopuista on välinpitämättömiä, mikä on melkein yhtä paha kuin itse tyhmyys. Sanonta "joukossa tyhmyys tiivistyy", pitää paikkansa, koska tyhmien ihmisten enemmistö saa helposti houkuteltua mukaansa epävarmojen ihmisten ja välinpitämättömien joukon. Tyhmiä ihmisiä on aina oleva enemmistö kansasta, koska älykkyys ja viisaus eivät ole ikävä kyllä ihmislajille kovin yleisiä ominaisuuksia, ja tyhmyydellä on taipumus lisääntyä viisautta tehokkaammin.

Demokratian surkein puoli on että siinä ei ole rajoituksia, mikä tahansa puolue ja kuka tahansa ihminen pääsee hallintotehtäviin johtamaan muita, jos on saanut tarpeeksi ääniä tuekseen, riippumatta poliittisesta ideologiastaan, mielipiteistään tai älykkyydestään. Nykyisellä systeemillä eduskuntaan voi päästä puolue, joka pyrkii alistamaan muita ihmisiä, rikkomaan ihmisoikeuksiakin omia etujaan tavoitellessa, edistämään syrjintää ja eriarvoisuutta ja kannustamaan rikolliseen toimintaan. Ja kas, meillähän on jo tällainen puolue eduskunnassa, vieläpä varsin suurella edustajamäärällä. Kehtaavat vielä kutsua itseään perussuomalaisiksi.

Demokratiassa pitäisi voida kieltää tietyt ideologiat ja aatteet, joita ei ole tässä valtiossa sallittua ajaa. Esimerkiksi selvästi fasistiset puolueet olisivat kiellettyjä. Nyt ei ole mitään estettä sille että natsipuolue nousee eduskuntaan, jos se saa itselleen riittävästi kannattajia eduskuntavaaleissa. Minkälaisen aatemaailman tahansa omaavat "poliitikot" pääsevät eduskuntaan tyhmän enemmistön tuella, minkä ei pitäisi missään nimessä olla hyväksyttävää. Kaikille kansanedustajaehdokkaille pitäisi tehdä tarkat testit heidän aatemaailmansa ja älykkyytensä kartoittamiseksi. Myöskään liian tyhmiä ihmisiä ei eduskuntaan saisi päästää, heistä ei ole kansalle mitään hyötyä johtotehtävissä, vievät vain paikan joltakin kykenevämmältä, ja heikentävät eduskunnan merkitystä.

Eduskunnan ei tulisi olla nykyisenkaltainen tyhmän enemmmistön ylivallalla valittu suuren määrän ilkeitä idiootteja sisältävä elin, vaan maan viisaimmista ja parhaista hallitsijoista koottu senaatti, joka ajaisi parhaiten kansan ja valtion etua.
Valtion edun pitäisi olla etusijalla, eikä jonkin puolueen edun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti