tiistai 20. maaliskuuta 2012

Causa Vitae, elämän tarkoitus

Tämän blogin tarkoitus on käsitellä kiinnostavia aiheita kaikilta elämänalueilta. Keskittyen erityisesti kiistanalaisiin aiheisiin ja niihin joista on runsaasti väärää tietoa liikkeellä. Kyse ei ole salaliittoteorioiden kaltaisesta humpuukista, jota internet on nykyään valitettavasti pullollaan, eikä tarkoituksena ole romuttaa yhteiskuntaa ja sen arvoja, mitä liberaalit ilmaisjakeluroskalehdet yrittävät tehdä. Myöskään kyse ei ole oikeistopopulistisesta propagandasta, vasemmistomanifestista, ei minkään puolueen eikä poliittisen suuntautumisen kannatuksesta, ei uskontojen, uskomusten tai huuhaan puolesta.

Tämä blogi on Causa vitae*, elämän tarkoitus. Totuuden puolesta.

Jotta jokin voisi olla kaunista, sen on oltava totta, oikein ja hyvää. Vastustan siis rumuutta, valhetta, vääryyttä ja pahuutta.

Niin, ja se elämän tarkoitus. Sehän on kaikessa yksinkertaisuudessaan jatkuminen. Elämän ainut tarkoitus on jatkua. Ei mitään muuta, ei enempää, ei vähempää. Mutta on sitä jo siinäkin. Nauti elämisestä. Omastasi ja muiden.

* Oikeinkirjoituksesta. Causa vitae on latinaa ja tarkoittaa elämän tarkoitusta, lähdettä, syytä, juurta, motiivia, perustetta. Päätin kirjoittaa tässä ensimmäisen sanan versaalialkukirjaimella ja toisen gemena-alkukirjaimella. Muinaiset roomalaiset eivät käyttäneet gemenakirjaimia ollenkaan, joten he olisivat elämän tarkoituksen kirjoittaneet muotoon CAUSA VITAE. Tai oikeastaan CAVSA VITÆ, sillä latinassa ei alunperin ollut U- ja V-kirjaimia erikseen, vaan kummatkin kirjoitettiin V:nä. Samoin A ja E kirjoitettiin usein ligatuurina Æ. Kuitenkin nykyään pelkkien versaalien käyttäminen leipätekstissä on typografisesti huono ratkaisu. Ensimmäisen sanan aloittava versaali on perusteltu erisnimen isolla alkukirjaimella. Toinen sana alkaa gemenalla, sillä tieteellisessa lajinimistössä suvun nimi on isolla ja sitä seuraava lajin nimi pienellä. Siispä Causa vitae.
Lausumisesta. Klassisessa latinassa c lausutaan aina k:na ja ae lausutaan pitkänä e:nä. Joten Causa vitae lausutaan [kausa vitee].

1 kommentti:

  1. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
    (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

    VastaaPoista