perjantai 22. toukokuuta 2015

Äärioikeiston ongelma

Tämä kirjoitus ei käsittele sitä, millaisen uhan tai ongelman äärioikeistolaiset henkilöt, puolueet ja ryhmittymät mahdollisesti aiheuttavat nykypäivän Suomessa tai maailmassa, vaan sitä, millaisia ongelmia äärioikeistolla itsellään on, ja miten niitä voisi korjata.

Modernissa parlamentaarisessa järjestelmässä, uus-demokratiassahan on sallittua ja laillista perustaa puolue mistä tahansa aiheesta ja ideologiasta. Näin ollen uusnatsipuolueen perustaminen on ihan yhtä laillista kuin vihreän tai vasemmistolaisen puolueenkin alulle paneminen. Viranomaiset tullevat kuitenkin jossain vaiheessa puuttumaan puolueen toimintaan, jos se on äitynyt lainvastaiseksi, yleensä: kiihotus kansanryhmää vastaan, tai jopa rasistiset väkivallanteot.

Suomessakin on monia uusnatsi- ynnä muita äärioikeistolaispuolueita, kuten nyt esimerkiksi kaikkien tuntema Perussuomalaiset, hyvin mahdollisesti maailman vasemmistolaisin äärioikeistolaispuolue. Sen lisäksi on monta pienempää tekijää, Perussuomalaiset nuoret ("Suomen kansallismielisin ja kansanvaltaisin poliittinen nuoriso- ja opiskelijajärjestö"), Suomen Vastarintaliike, Musta Sydän, Suomen Sisu, Hommaforum, Finnish Defence League yms...

Kaikkia äärioikeistolaisia vaivaavat kuitenkin samat ongelmat. Minulla olisi runsaasti parannusehdotuksia heille, jos he tahtoisivat muuttaa toimintaansa, mitä kuitenkin suuresti epäilen. Äärioikeistolainen ajattelu, maahanmuuttovastaisuus, rasismi, fasismi, natsismi, uusnatsismi, skinhead-meininki, kansallissosialismi yms. pohjautuvat kaikki toisen maailmansodan Saksan natsien ja Italian fasistien aatteisiin ja ideologioihin. Nyt kuitenkin itseään uusnatseiksi, fasisteiksi ja kansallissosialisteiksi itseään nimittävät pojanklopit eivät muista, tiedä tai välitä mille heidän kannattamansa aatteet alunperin perustuivatkaan. Perinteiden tunteminen on varsinkin tällaisissa asioissa äärimmäisen tärkeää, sillä niitten kumoaminen tahattomasti voi aiheuttaa kohteen muuttumisen naurunalaiseksi. Kuten monesti tähän aiheeseen liittyen on käynytkin.

Fasismi (johon sisältyy myös natsismi, Espanjan falangismi ym.) oli alkujaan miehisyyttä, viriliteettiä, voimaa, valtaa, kuntoa, terveyttä, suuruutta, vahvuutta, puhtautta, hedelmällisyyttä, kunniaa, kurinalaisuutta, itsehillintää ja kehitystä ajava liike. Nyt kuitenkin useimmat, elleivät suorastaan kaikki, näistä hyvistä ja kannatettavista aatteista ovat vaipuneet unholaan, jonnekin historian hämäriin. Uusnatsit ja kumppanit nimittäin useinkaan eivät edusta ajamansa aatteen mukaista ihmiskuvaa ja arvoja. Nurinkurisuus on joissakin tapauksissa jopa niin suurta, että alkuperäiset natsit olisivat varmasti halveksineet näitä heidän "perillisiään", ehkä jopa passittaneet jotkin heistä keskitysleirille.

Natsit ja fasistithan pukeutuivat aina tyylikkäästi suunniteltuihin univormuihin (SS:n uniformut olivat Hugo Bossin suunnittelemia!), jotka korostivat heidän miehisyyttään, mieskuntoaan, valtaansa ja voimaansa. Hakaristi-T-paitaan sonnustautunut metrohousuinen lihava nuori mies, jonka sikaniskassa näkyy pääkallotatuointi ja käsivarsissa epämääräisiä tribaaleja, jonka kaksoisleukaa koristaa epämääräinen parranhaiven, ja punottava pää on ajeltu kaljuksi, ei missään mielessä edusta minkäänlaisia hyveellisiä arvoja, joiden päälle fasismi oikeasti rakentuu. Päinvastoin, se on aatteen irvikuva, jota henkilö kuvittelee tukevansa. Hän tekee oikeasti aatteelle vain hallaa.

Tällainen toiminta on lopetettava. Ja minulla on onneksi tarjota lopullinen ratkaisu (vitsi tahallinen) kyseessä olevaan ongelmaan.

Kansallissosialistisissa puolueissa on tapahduttava puhdistuksia. Niin vanhat kuin uudet jäsenetkin on pantava tarkan seulan läpi, ja velttous sekä laiskuus, ynnä huolimattomuus on kitkettävä pois. Lihavuutta ei tule sallia, ylipainoiset jäsenet on pantava välittömästi ankaralle kuntokuurille. Helpoimmin laihtuu kun ei syö mitään. Ja juoksee joka paikkaan. Liikuntaa tulisi heidän muutenkin harrastaa enemmän, ei vain painonnostoa, punnerruksia ja vatsoja, vaan myös juoksemista sekä muuta aerobista urheilua (kehittää hapenottokykyä lihasten ohella). Vielä tähän tulee lisätä terveellinen tuokavalio, ei hampurilaisia ja pitsaa, vaan hyvää perinteistä kotiruokaa )lisäksi tässä on kansallisuuselementti vahvasti mukana), itse valmistettuna lisäaineettomista raaka-aineista (esimerkiksi riista on erityisen suotavaa), ja sen lisäksi elämäntavat, jotka eivät kuluta ihmistä ennen aikojaan. Alkoholi, tupakointi ja huumeet ovat tietenkin ankarassa pannassa, koska nämä rappeuttavat ihmisen mielen sekä ruumiillisen terveyden nopeammin ja tehokkaammin kuin mikään muu. Ja tällaistahan aate vastustaa yli kaiken. Tilalle on otettava mieltä kehittäviä harrastuksia, kuten lukeminen, kirjoittaminen, piirtäminen sekä musisointi (soittaminen, laulaminen, säveltäminen, tai edes laadukkaan (mielellään klassisen) musiikin kuuntelu). Kyllä siinä mieli lepää kun katselee Gallen-Kallelan maalauksia ja lukee Kalevalaa Sibeliuksen soidessa taustalla, aivan kuten Aatu-setä itse ihastellessaan Arno Brekerin veistoksia ja kirjoitellessaan Mein Kampfia Wagnerin pauhatessa. Uusnatsi pääsee näin paljon lähemmäs "pyhää" esikuvaansa ja idoliansa, saavuttaen edes jotain menneestä suuruuden ihanteestaan.

Uusnatsien ryhmittymät on myös järjestettävä sotilaallisen kurin mukaisesti ruotuun. Nyt laiskasti kävelevät hevipartaplösöt, joiden reisitaskuhousuista roikkuvat avainketjut kilisevät rauhan puolustajan astaloiksi määrittelemiin kliseisesti suunniteltuja lippuja kantaviin harjanvarsiin eivät edusta sellaista ihannetta, kuin he ehkä toivovat ja kuvittelevat. Korkeintaan kahdenkymmenen hengen "marssia" seuraaville kahdelle katsojallekin tulee mieleen lähinnä sääli, ei kunnioitus isänmaan puolustajia kohtaan. Siispä, marsseja kun järjestetään, tulisi teettää yhtenäiset uniformut joka iikalle, ja marssitahtia on harjoiteltava etukäteen, jotta kaikki pysyvät siisteissä riveissä ja jonoissa. Kolonna etenee maltillisesti ja ryhdikkäästi kantaen edessään lippuja, jotka täytyy myös uudelleen suunnitella. Tänä päivänä liput kantavat sellaisia logoja, ettei kenellekään jää epäselväksi, kumman käden äärilaitaa sen heiluttajat edustavat. Logot voi suunnitella myös hienovaraisemmin, ilman että niiden voimakkuus kärsii. Niitten ei tarvitse käyttää aina niitä kolmea väriä, joista saa aikaan maailman hienoimman kolmen värin yhdistelmän: punaista, valkoista ja mustaa. Myöskin kaikenlaisten ristikuvioiden käyttö ajaa katsojan ajatukset välittömästi pahamaineiseen natsimeininkiin, ja luo turhan negatiivisia mielikuvia, kyseinen aate kun ei ole ollut muodissa enää vähään aikaan.

Näitten puolueiden ja ryhmien sisäisten muutosten jälkeen tulee kaikkien joukkioiden yhdistyä, jotta saadaan marsseille tarpeeksi populaa, ja että liikkeestä tulisi oikeasti yhteiskunnallisesti vaikuttava elin. Nyt muutama kärhämöitsevä poikajoukko kinastelee keskenään ja trollailee jossain Hommaforumilla, jota ei kukaan ulkopuolinen lue. Asiat pitää tuoda julki päivänpolitiikkaan ja ajaa niitä parlamentarismin keinoin, ei yksittäisillä mätämunaiskuilla Pride-kulkueeseen tai Dan Koivulaakson uusimman propagandapamfletin julkaisutilaisuuteen jonkun peräkylän kirjaston takahuoneessa.

Puolueiden ja liikkeiden periaateohjelmat tulee muokata uuteen uskoon, ja niistä tulee poistaa kaikki sellaiset sanankäänteet ja lauserakenteet, joista Hesarin ja Ylen terävänenäiset toimittajat kaivavat eteen kiusallisia kysymyksiä lehtiartikkelia tai A-studiohaastattelua varten. Kaikki tulee verhota hämäyksen kaapuun, joka ei hievahdakaan paikoiltaan ennen kuin neljäs valtakunta on todellisuutta. Sitähän te ajatte, ettekö vain? Jos ette, niin mitä ihmeen pelleilyä tämä sitten on olevinaan. Aatteet täytyy ottaa tosissaan, eikä ruveta jänistämään tai kielimään ennen kuin kaikki on suoritettu kunnialla loppuun saakka, etnisiä puhdistuksia myöten. Haastatteluihin (ja muillekin johtaja- ynnä muuta mediahuomiota kerääville paikoille) näissä järjestöissä on ehdottomasti valittava edustavimmat, kokeneimmat, fiksuimmat, älykkäimmät, viisaimmat, argumentointikykyisimmät ja kauneimmat/komeimmat edustajahenkilöt. Kukaan ei ota liikettä tosissaan jos sitä TV-haastattelussa edustaa huppariin pukeutunut ärrävikainen ylipainoinen finninaamapetteri. Puvut päällä edustustilaisuuksiin. Aina. Hyvä ryhti, sekä selvä, kuuluva, hyvin artikuloita ja suora puhe, kiertelemättä ja valehtelematta on myös elinehto. Ulosannin täytyy olla täydellistä, joten jonkin puheopettajan palkkaaminen voisi olla suositeltavaa. Retoriikkaa opetetaan yhä Yhdysvaltojen yliopistoissa, sen takia siellä ihmiset ovat niin hyviä puhujia. Suomessa ei, ja tämän häpeän kyllä huomaa. Erottautukaa te eduksenne harmaasta sössöttävästä massasta.

Ei muuta tällä kertaa kuin onnea ja menestystä aatteenne eteenpäinviemiseen tässä maailmassa, joka kovasti kaipaa aatteita, sillä muuten ihmiset vaipuvat post-moderniin eksistentiaaliseen kriisiin oman olemassaolonsa turhuudesta.

P.S.
En itse ole uusnatsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti