keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Miksi ihmiset pettävät?

En viitsinyt otsikkoon kirjoittaa että miksi miehet pettävät, vaikka suurin osa pettäjistä vielä nykyäänkin on miehiä. Tai ainakin suurin osa kiinnijääneistä.

Ihmiset ovat kautta aikain pettäneet avio-, tai muita puolisoitaan ja sama meno jatkuu edelleen. Nykyään kuitenkin naisilla on paljon suuremmat mahdollisuudet pettää miehiään kuin ennen historiassa, koska naiset ovat nyky-(länsimaisessa hyvinvointi-)yhteiskunnassa yhtä vapaita kuin miehetkin. Näin ei ollut ennen, eikä ole vieläkään kaikkialla, kuten arabimaissa, missä nainen on edelleen nyrkin ja hellan välissä.
Tämäkin huomioon ottaen miehet pettävät useammin kuin naiset. Mistä tämä johtuu?
90% avioeroista on naisten hakemia. Miksi? miehet eivät halua avioeroa, heillä on hyvä olla rakastamansa naisen kanssa. Kun naiset hakevat eroa, syynä on lähes aina miehen suorittama pettäminen. Mies pettää koska ei saa naiselta tarpeeksi seksiä. Syynä on biologinen ero, nainen ei tarvitse sitä läheskään yhtä paljon kuin mies haluaisi.
Siksi nainen pihtaa.
Siksi mies pettää.
Siksi nainen jättää.
Ja kaikilla on paha olla.

Jos taas nainen ajautuu pettämään, syyt ovat aivan muut kuin miehellä. Naisen pettämisen suurimmat syyt ovat:
Liika arkisuus. Ainainen arjesta keskusteleminen on vienyt romantiikan suhteesta. Nainen ei tunne olevansa enää haluttu ja hakee huomiota muualta.
Eriytyminen. Miehen ja naisen harrastukset ja kiinnostuksen kohteet ovat eriytyneet täysin erilaisiksi ja puolisot ajautuvat tekemään yksin omia juttujaan, tai omien kavereidensa kanssa.
Intohimo on laimennut. Nainen haluaa jotain uutta, erilaista ja jännittävää tylsäksi muuttuneen parisuhteen vastapainoksi.
Fantasia on haihtunut. Kun rakastumisen ensihuuma on haihtunut (kestää aika tarkkaan kaksi vuotta), nainen huomaa ettei mies ollutkaan se unelmien täyttymys, ja alkaa etsiä uutta unelmiensa prinssiä.
Ego tarvitsee nostatusta. Vaikka nainen olisikin hyvässä suhteessa, saattaa hänen egonsa tarvita muistutusta että hän on vielä tavoiteltava, jollekin muulle kuin omalle miehelleen.
Kosto. Jos mies on pettänyt ja jäänyt kiinni, saattaa nainen pettää kostoksi. Yksinkertaista, muttei kovin järkevää.

Naiselle pettämisen syitä on enemmän, miehillä on lähinnä se yksi. Joten miehet tarkkoina, täyttäkää kaikki nuo naisten vaatimukset (eivät ole sentään aivan kohtuuttomia) niin nainen ei petä. Naisille helppo neuvo, anna aina kun mies haluaa, jollet halua tämän pettävän sinua.

Mies voi olla tyytyväinen parisuhteeseensa, mutta jos ei saa tarpeeksi, hän voi ajautua pettämään. Tämä ei lähes koskaan tarkoita sitä että hän haluaisi luopua parisuhteestaan. Turvallinen parisuhde-elämä on sitä mitä useimmat miehet haluavat. Nainen taas ei juuri koskaan voi sietää miehen pettämistä, ja suhde loppuu yleensä kiinnijäämiseen.

Vielä yksi vinkki sekä miehille että naisille:
Jos petät, etkä jää kiinni, älä missään nimessä tunnusta että menit pettämään. Siitä ei aiheudu muuta kuin haittaa kaikille osapuolille. Pyri lopettamaan pettäminen jos suinkin mahdollista, sillä kiinnijäämisen riski kasvaa joka kerralla, mutta älä mene paljastamaan puolisollesi että petit. Vaikka se saattaa keventää omaatuntoasi, mieti hetki, suhde yleensä loppuu siihen, ja kaikki ovat sen jälkeen surullisia ja/tai vihaisia. On parempi elää suhteessa niin että kumpikin on onnellinen, vaikka toinen, tai vaikka molemmat olisivatkin pettäneet toisiaan, eivätkä tiedä siitä, kuin että asia paljastuu, tulee ero ja molemmat ovat onnettomia.
Joskus ero on kyllä järkevä vaihtoehto, jos oikeasti rakastuu johonkin toiseen kuin puolisoonsa, mutta harvemmin näin tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti